Friday 14 July 2017

Corfu: The Mayor Offers to Resign; «Παραιτούμαι αν θέλετε» - Δήμαρχος Κέρκυρας προς τους Συμβούλους του



From Corfu TV News

A very critical and negative evaluation of projects and achievements at the half-way point of the three-year period in office, e.g. (just one of the examples cited) in terms of the management of  the town's cleanliness or a solution to the waste crisis - and in spite of the "road map announcement" of an interim solution, made a year ago - whereas Zakynthos, which faced the same problems as Corfu, received funding of EURO 18.6 million for an integrated plant to manage waste.

Another example cited is the poor state of the rural road network.

The lack of progress and uncertain future concerning the architecturally-important and socially significant (but seemingly abandoned) Phoenikas complex of  listed buildings in Corfu Town (the former Phoenix open-air summer cinema and all-season theatre/multi-function hall) is another source of great concern. 

See Αποκατάσταση Θεάτρου Φοίνικα ("Το θέατρο «Φοίνικας» είναι μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής θεάτρου που συνδυάζει θερινό και χειμερινό θέατρο. Είναι κατασκευή των αρχών του 1900 Με την απόφαση με Αριθ ΥΠΠΟ/Δ/ΛΑΠ/Γ1529/27033 : “Χαρακτηρισμός ως ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή και ως έργων τέχνης (47)κτιρίων, στην πόλη της Κέρκυρας με ζώνη προστασίας “ , ο Φοίνικας ¨Χαρακτηρίζεται ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης, γιατί αποτελεί μοναδικό δείγμα θεάτρου, συνδυασμένης χειμερινής και θερινής σκηνής , με αναγεννησιακή διαμόρφωση των όψεων , σημαντικό για την εξέλιξη του Νεοελληνικού θεάτρου, όπως μορφοποιήθηκε στα Επτάνησα τα τέλη του 19ου αιώνα»).


From Corfu TV News:


"Στα «μισά της διαδρομής», η σημερινή δημοτική αρχή, έχει αποτύχει σχεδόν σε όλους τους κρίσιμους τομείς και στους μεγάλους στόχους, που είχε θέσει ή που στην πορεία συνάντησε, ως προκλήσεις, για να αντιμετωπίσει. Στη καθημερινότητα η βαθμολογία είναι κάτω από τη βάση, στο ιστορικό κέντρο επικρατεί πλήρης αταξία, ο στόχος για τα «τραπεζοκαθίσματα» έμεινε ημιτελής και η πόλη γέμισε με «τραπεζάκια έξω», το ίδιο σκηνικό και στο Άλσος, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες.

Στη καθαριότητα και εδώ η βαθμολογία είναι υπό το μηδέν, όπως και γενικότερα στη διαχείριση των απορριμμάτων, ένα μεγάλο μηδενικό. Δυόμιση περίπου χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής πλειοψηφίας και έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση του «οδικού χάρτη» για την ενδιάμεση λύση και την έξοδο από την κρίση των απορριμμάτων, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα, την ίδια στιγμή που η Ζάκυνθος, η οποία αντιμετώπιζε το ίδιο οξυμένο πρόβλημα με εμάς, χρηματοδοτήθηκε με 18,6 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης.

 Στον τομέα του Πολιτισμού, ο στόχος για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αποδείχτηκε ένα μεγάλο «Βατερλό», ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το νησί μένει χωρίς θερινό θέατρο, αφού από πέρσι που παρουσιάστηκε το πρόβλημα στο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό, δεν κατόρθωσαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες να το επισκευάσουν. Κατά τα άλλα, η «Κέρκυρα του Πολιτισμού», μας μάρανε. Τώρα όσον αφορά την ένταξη του «Φοίνικα» σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ε.Ε φοβάμαι ότι τα νέα δεν θα είναι ευχάριστα, αφού η πινακοθήκη Γυαλινά συγκεντρώνει πολύ περισσότερες πιθανότητες να ενταχθεί στο Σ.Ε.Σ. Αυτό μένει να το δούμε το Φθινόπωρο. 

Επίσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν κατόρθωσαν να κατασκευάσουν έργα πολύ μικρότερη κλίμακας, αλλά σημαντικά για την εικόνα και την λειτουργία της πόλης, ένα πεζοδρόμιο που να ενώνει την Μητροπολίτου Μεθοδίου με το νέο Σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. 

Στον τομέα της τουριστικής προβολής η βαθμολογία είναι και πάλι πολύ κάτω από τη βάση, το μόνο που έμεινε, είναι τα ταξίδια του Δημάρχου στις διάφορες διεθνείς εκθέσεις, κάτι για το οποίο επικρίθηκε από τους συμβούλους του στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ομάδας. Αν και κατά την άποψη μου, πολύ καλά κάνει ο Δήμαρχος του νησιού και ταξιδεύει στις διεθνείς εκθέσεις, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. 

Στο οδικό δίκτυο τα έργα είναι ελάχιστα και αποσπασματικά με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει επιδεινωθεί, ενώ δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με τους αγροτικούς δρόμους, ένα σημείο στο οποίο η σημερινή εκτελεστική εξουσία δέχεται εντονότατη κριτική".


No comments:

Post a Comment