Thursday 11 May 2017

Κέρκυρα, Corfu: ΗΜΕΡΕΣ ΚΡΙΚΕΤ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ - Διήμερο εκδηλώσεων στην Αναγνωστική Εταιρία - Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ελληνοβρετανικής φιλίας για τα τελευταία 200 χρόνια




Διήμερο εκδηλώσεων στην Αναγνωστική Εταιρία -
ΚΕΡΚΥΡΑ, ΜΑΪΟΣ 2017

ΗΜΕΡΕΣ ΚΡΙΚΕΤ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ


Με την ευκαιρία του εορτασμού

της Ελληνοβρετανικής φιλίας για τα τελευταία 200 χρόνια

στις 12 & 13 Μαΐου 2017 θα φιλοξενηθούν

στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΪΟΥ

12.00: Ομιλία του διάσημου παρουσιαστή του BBC κου Nicholas Parsons, με θέμα: “How Pleasant to know Mr Lear”, ένα πορτραίτο της προσωπικότητας και της ζωής του ζωγράφου και ποιητή Edward Lear.

16.00: Ομιλία του συγγραφέα Felix Francis για το τελευταίο του βιβλίο Triple Crown και τις εμπειρίες του δουλεύοντας με τον πατέρα του, τον διάσημο συγγραφέα Dick Francis.

18.00: Ομιλία της συγγραφέως και δημοσιογράφου Έλενας Μαθιοπούλου, για την ζωή και την καριέρα της μεγάλης Ελληνοαμερικανής Σοπράνο Μαρίας Κάλλας


ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΪΟΥ


10.00: Συζήτηση των πρώην Διεθνών της Εθνικής Αγγλίας Κρίκετ Andy Caddick καi Chris Cowdrey για την ζωή τους όταν ήταν κορυφαίοι του αθλήματος. Συντονίζει ο αθλητικός σχολιαστής Dan Norcross.

12.00: Ομιλία του ιστορικού τέχνης Δρος Μεγακλή Ρογκάκου για την έμμονη παρουσία του αριθμού τρία στην λογοτεχνία και την τέχνη και την αναγωγή της στην Οδύσσεια του Ομήρου.

14.00: Ο βραβευμένος συγγραφέας Alex Preston και ο ποιητής Will Burns, συζητούν για την αγάπη τους για την ορνιθολογία, την ανάγνωση και την συγγραφή. Συντονίζει ο συγγραφέας Felix Francis.

16.00: Οι ηθοποιοί Struan Rodger και Gordon Kennedy, συζητούν για τις καριέρες τους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κατά την διάρκεια των οποίων έχουν εμφανιστεί σε ταινίες όπως Chariots of Fire και Trainspotting. Συντονίζει ο παρουσιαστής του Channel Four Jonnie Irwin.

Όλες οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην Αγγλική γλώσσα.

Hotel Corfu Palace – official festival hotel The Cavalieri Hotel – festival sponsor

Συνδιοργανωτές: LORD’S TAVERNERS - Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ –Cricket Corfu - Δήμος Κέρκυρας


No comments:

Post a Comment