Tuesday 9 August 2016

Greece: Epirus Coast; Lefkas (Lefkada); Paxos; Huffington Post (Greece)



The Coast of Epirus, Huffington Post (Greece) - Από την Πρέβεζα ως τη Σαγιάδα: Eνα ρεπορτάζ για τις άγνωστες ομορφιές της Ηπειρώτικης ακτογραμμής

Lefkada Fire - Η Λευκάδα μετρά τις ζημιές της από την πυρκαγιά στο ιστορικό κέντρο της πόλης

An article with which I can't agree, at least about Paxos, always a favourite island (although I preferred it before it was "discovered" by the sailing flotillas and the luxury motor-launches and cruisers):

Τα 4 ελληνικά νησιά στα οποία δεν θα θέλαμε να πάμε ποτέ ξανά στη ζωή μας

Η Δέσποινα Τριβόλη δεν θα πήγαινε ποτέ ξανά στους Παξούς
Αχ οι Παξοί! Εκεί που οι ελιές και τα κυπαρίσσια κατεβαίνουν σχεδόν ως τη θάλασσα και φτάνουν στα ωραιότερα νερά που έχω δει, καταπράσινα και πεντακάθαρα, ένα νησί γεμάτο πανέμορφους χτιστούς ελαιώνες και γραφικά ψαροχώρια. Και κάπου εδώ τελειώνει η ποίηση και αρχίζει η πραγματικότητα. Υπάρχουν δυο βασικές ερωτήσεις πριν πάτε στους Παξούς: Έχετε ιστιοπλοϊκό ή σκάφος; Έχετε οικογένεια και παιδάκια; Εάν η απάντηση είναι «όχι» οι Παξοί δεν είναι για σας.

Αρχικά, κάθε μια από αυτές τις καταγάλανες, πεντακάθαρες παραλίες που ανέφερα πιο πάνω δεν έχει καθαρό ορίζοντα- αντί για ουρανό ή θάλασσα βλέπεις μόνο αγκυροβολημένα σκάφη.

Κυρίως όμως ακριβώς επειδή οι Παξοί απευθύνονται σε ανθρώπους που κάνουν ιστιοπλοΐα, οι τιμές είναι ιδιαίτερα τσιμπημένες αλλά η αντιστοιχία ποιότητας-τιμής παραμένει κακή. Αυτό ισχύει για τα ξενοδοχεία- η τιμή ενός στούντιο θα σας κοστίσει όσο κοστίζει σε άλλα μέρη ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων, τις υπηρεσίες, αλλά κυρίως για το φαγητό: To νησί είναι γεμάτο μέτρια ιταλικά εστιατόρια και πανάκριβα ελληνικά ή ταβέρνες με αγάπη στα κατεψυγμένα. Είναι ζήτημα αν φάγαμε καλά 1 φορά στις 5 μέρες που ήμασταν εκεί με μοναδική εξαίρεση το ιταλικό παγωτό της Ιταλίδας στη Λάκκα.

Οι Παξοί είναι ένα εξαιρετικά οικογενειακό, ήσυχο νησί- αν έχετε μικρά παιδιά είναι ό,τι πρέπει- πολλές οικογένειες νοικιάζουν μια από τις όμορφες βίλες του νησιού και περνάνε ζωή χαρισάμενη. Εάν όμως κατευθύνεστε με μεγάλη παρέα ετοιμαστείτε να μοιραστείτε τα μυστικά σας, να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια και να κοιτάξετε το υπερπέραν. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε και μια τράπουλα.

No comments:

Post a Comment