Thursday 29 January 2015

Greece: Yanis Varoufakis, Economic Plans, Private Creditors and the Eurozone (Video, CNN); Nikos Dimou on Charisma and Caution




Watch video on CNN

CNN's Maggie Lake speaks to Greek politician Yanis Varoufakis about the economic plans the Syriza party wants to implement

Greek Government proposing link between rate of repayment and nominal GDP growth; absolute, irreversible commitment to the Eurozone.

Varoufakis talks to Phillip Adams, ABC (listen)

Observing Greece

A breath of fresh air and charisma - with a note of caution - Nikos Dimou, on Protagon - Τα χορτάτα νήπια

Τους πιο φανατικούς, τους πιο ακραίους εθνικιστές. Μαζί με παλαιοκομμουνιστές – εκρηκτικός συνδυασμός.

Και στην συνέχεια βλέπω όλο του το επιτελείο να κατέχεται από μία υπερβολική άγνοια κινδύνου. Καταρρέει το χρηματιστήριο, εξαφανίζονται οι επενδυτές, εκτοξεύονται τα spreads και όλοι στην κυβέρνηση παραμένουν μακάριοι σαν χορτάτα νήπια. Θα μου πείτε ότι αυτές είναι καπιταλιστικές έννοιες ενώ εκείνοι ζούνε στον δικό τους κόσμο (αυτόν τον «άλλο» που μας έλεγαν ότι είναι εφικτός). Αλλά σε εκείνο τον κόσμο δεν πληρώνονται μισθοί, ούτε συντάξεις, δεν υπάρχει εμπόριο, αγορές, πωλήσεις, εργασία και αμοιβές. Ούτε καν ζωντανοί άνθρωποι.

More on Protagon, with video

Σκωπτικό ύφος, σκυμμένο κεφάλι και γρήγορος αποχαιρετισμός. Αυτό ήταν το κλίμα μετά το τέλος της συνάντησης που είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup αντέδρασε ...συννεφιασμένα, όταν ο νέος υπουργός Οικονομικών ολοκλήρωσε την τελευταία φράση των δηλώσεών του: “Δεν συνεργαζόμαστε με την τρόικα, δεν συνεργαζόμαστε με μία τριμερή επιτροπή που έχει σαθρά θεμέλια”.

No comments:

Post a Comment