Thursday 25 October 2012

Thessaloniki, 1912-2012, Conference


Really sorry that I was unable to participate in this international conference to mark the Centenary of Liberation of Thessaloniki.

«Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο : Θεσσαλονίκη: μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012»

18-21 Οκτωβρίου 2012

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Θεσσαλονίκη: μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 18 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2012 στο Συνεδριακό και Επιστημονικό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στόχος του συνεδρίου ήταν να αποτελέσει σημείο συνάντησης των σύγχρονων ιστοριογραφικών ρευμάτων αλλά και όλων των συναφών κοινωνικών επιστημών, όπως της ιστορίας, της κοινωνικής ανθρωπολογίας, της οικονομίας, του δικαίου, των διεθνών σχέσεων και των τεχνών.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν οι: Edhem Eldem (Bogazici University), Eyal Ginio (Hebrew University of Jerusalem), Charles King (Georgetown University), Πασχάλης Κιτρομηλίδης (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Yura Konstantinova (Bulgarian Academy of Sciences), Nora Lafi (Zentrum Moderner Orient).

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ενώ τις εναρκτήριες ομιλίες έδωσαν οι Mark Mazower (Πανεπιστήμιο Κολούμπια) και Κωνσταντίνος Σβολόπουλος (Ακαδημία Αθηνών).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον φορέα και τις εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.thessaloniki2012.gr.

No comments:

Post a Comment