Monday 12 January 2015

Eremitis, Corfu: Investment Arguments; Five Star Hotels, High Quality/Luxury Tourism on Corfu; Environmental Issues



From Corfu Press

"Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η Κέρκυρα, η οποία κατά το παρελθόν αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος του τουρισμού της χώρας, έχει χάσει σημαντικό έδαφος σε σχέση με άλλους εγχώριους τουριστικούς προορισμούς και απευθύνεται πλέον, κυρίως, σε τουρίστες χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου στηριζόμενη στο μοντέλο Rooms to let, στα ξενοδοχεία 2-3 αστέρων καθώς και στα παρωχημένα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων που διαθέτει (λίγες είναι οι εξαιρέσεις) με το σύστημα all inclusive.

Συνεπώς η οικονομία του νησιού κατά μεγάλο μέρος, εξαρτάται πλέον από το μαζικό τουρισμό ο οποίος όμως παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογες των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον μεγάλο αριθμό ακυρώσεων από τη Ρωσικής αγοράς, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ρωσία το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Είναι λοιπόν αναγκαία η στροφή της τουριστικής αγοράς της Κέρκυρας στον ποιοτικό τουρισμό, προκειμένου να απεξαρτηθεί στο μέγιστο δυνατόν από το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και τις κρίσεις που παρουσιάζονται ενίοτε στις αγορές των ξένων χωρών. Συνεπώς, η ανέγερση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων υψηλού επιπέδου, και ο εκσυγχρονισμός των υφισταμένων υποδομών, όπου αυτός είναι εφικτός, θα πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό στόχο.

Οι επενδύσεις αυτές δε, θα πρέπει να ενσωματώνονται στο περιβάλλον, να μη το διαταράσσουν και αν είναι δυνατόν να το διαφυλάσσουν από διάφορους κινδύνους (ρύπανση, φυσικές καταστροφές κλπ), καθόσον το φυσικό περιβάλλον, αναμφισβήτητα, αποτελεί το μεγαλύτερο πόλο έλξης των επισκεπτών του νησιού".

On the natural environment, flora and fauna:

"θα γίνει διάνοιξη των μονοπατιών προκειμένου να είναι προσπελάσιμος ο χώρος, θα καθαρίζονται και θα συντηρούνται η παραλία και ο υγρότοπος που και επίσης θα είναι προσβάσιμοι από το ευρύ κοινό και τέλος θα αναδειχθεί και θα προστατευτεί εκτός της χλωρίδας και η πανίδα της περιοχής σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία της Προστασίας της Φύσης. Επιπλέον, θα κατασκευασθούν μονάδα αφαλάτωσης και βιολογικού καθαρισμού προκειμένου να μη διαταχθούν οι φυσικοί πόροι της περιοχής".

See also, Huffington Post on 'Surprisingly Affordable Beach Destinations":

"Corfu is a great pick for those on a budget. Travelers can often score relatively inexpensive flights directly to the island by booking through smaller, regional airlines and once there, visitors will find that hotels, restaurants, and activities can be pretty cheap. Be wary of hotels advertising four stars (take a look at our photos first!), but even if they aren't quite up to a luxury standard, many Corfu beach resorts offer all-inclusive options and feature numerous pools, a range of dining, and simple, clean rooms".

No comments:

Post a Comment